Новият букмарк сайт за линкове Pipe.bg – споделяй и владей

Pinterest LinkedIn +

Pipe.bg е социален тип букмарк сайт, който може да ви бъде полезен със следното:

- Добавяне на вътрешни линкове към новинарски статии, рекламни материали, стоки или услуги с цел повишаване на seo показателите, добиване на сила и популярност на страницата;

- Съхраняване на линкове под формата на лична колекция, до която само вие имате достъп, и категоризирането им посредством хаштагове.

Домейнът Pipe.bg е бил притежание на Икономедия, като е функционирал и подобен social bookmark модел на него. Част от мощните му показатели сега идва от натрупаните през годините линкове от други големи медии. От гледна точка на добрите практики в SEO оптимизацията това е най-удачният вариант – да се използва стабилен домейн, за да се създаде сайт на идентична тематика.

Как да използвате Pipe.bg


Когато искате да добавите линк в сайта, нужно е само да се регистрирате. Формата, която ще ви помогне за целта, е максимално опростена и съдържа три зони за попълване. Въведете своята електронна поща, изберете си парола, напишете я и я потвърдете след това в другото поле. Важно е да знаете, че тя трябва да е с поне шест знака, като минимум един от тях да е цифра и поне един – буква.

Следващата стъпка е кликането върху бутона с надпис Регистрация, който се намира отдолу. На електронния ви адрес ще пристигне писмо с линк за активация, който трябва да натиснете и да се логнете в сайта. Сега вече може да запазите паролата си за достъп и автоматично да влизате всеки път, когато пожелаете.

Горе вдясно на платформата ще обърнете внимание, че има един плюс, който има задачата да добавя самите url адреси. Когато пристъпите към това действие, ще ви се визуализира допълнителен прозорец за поставяне на линка. После натиснете бутона Зареди, за да може да бъдат извлечени необходимите данни. Изберете опцията за публична публикация, която всички потребители на сайта ще виждат, или лична – предназначена само за вас, без дори ботовете да имат досег с нея.

Всяка публична статия има и SEO ефект, като при акаунтите с безплатен абонамент вие разполагате с nofollow линк. Но ако тя успее да се хареса на повече хора и получи оценка 5 или повече плюса, линкът автоматично става dofollow. Никак не е трудно да си набавите нужните плюсове и да работите за популяризиране на сайта си, стига да положите минимални усилия.

Видове акаунти – безплатна и платена версия


Ако искате да се информирате за опциите, както и за параметрите на видовете акаунти, включително и за цените на платената версия, може да го направите на този линк: https://pipe.bg/cena/

При публичния вариант на публикациите не бива да пропускате да ги добавяте в съответната главна и подкатегория. Така се грижите не само за подредбата на сайта, но и за съответствието на тематиката с избраната секция (релевантност) – способ, който се оценява високо от ботовете и посетителите.

При личните публикации не се изисква уточняването на категория, но за да има подредба и там, може да я внесете чрез употребата на хаштагове. Така и откриването им ще бъде по-лесно и удобно впоследствие.

Винаги може да реагирате, ако считате, че някоя от публикациите е в разрез със законите на страната, с обществените етични и морални рамки. Просто докладвайте конкретната публикация и тя ще се покаже като маркирана за преглед на администраторите.

Разработчиците на Pipe.bg планират разширяване на възможностите. Много скоро те ще представят и приложение към браузърите Chrome и Firefox, за да можете само с едно кликане на бутон да запазвате полезни и интересни за вас публикации в личния ви акаунт.

За изясняване на всички детайли, свързани с функциите на сайта, прегледайте и видеото, което са подготвили от Pipe.bg за вас:

Сподели.