Letterboxd – социална мрежа за киномани

Pinterest LinkedIn +

"Социална мрежа за кино маниаци" може да звучи странно, но това определено е най-краткото определение за Letterboxd – място, където всеки фен на седмото изкуство може да изрази мнението си за даден филм, да сподели свое авторско ревю за него или просто да побъбри за най-актуалните ленти, въртящи се из салоните напоследък.

Сайтът всъщност ви позволява да добавяте заглавия, които сте гледали, оценявайки всяко от тях по рейтингова скала и споделяйки личните си впечатления. С времето Letterboxd пък ще проследи внимателно вашите жанрови предпочитания и ще предложи списък с филми и впечатления за тях, които най-точно да им пасват.

Можете също така да създадете и специален списък с филми, които бихте искали да гледате или очаквате с интерес. Но най-вече и основно Letterboxd може да използвате като безценен източник на нецензурирана, директна информация за една или друга кино продукция – далеч извън мрежата на официалните ревюта и "обективната" медийна критика.

Дизайнът на сайта е много приятен и при това така организиран, че ви позволява максимална свобода на "социализиране". Ако просто искате да разглеждате и четете мнения за различни филми и импровизирани потребителски ревюта, той ще ви даде тази и само тази възможност – без да ви принуждава да правите ненужни регистрации или да поствате задължително.

Ако пък смятате, че имате заложби да бъдете следващият Роджър Ибърт (мир на праха му!), то Letterboxd ще ви даде шанс да се развихрите и да блеснете в ярката светлина на звезден кино критик.

Сподели.