Новият български ски еко филм "Зима" търси подкрепа

Pinterest LinkedIn +

Фотографът Виктор Троянов и режисьорът Ивайло Марков обръщат внимание на динамичните промени в климата с новия си филмов проект "Зима". Филмът засяга глобалния проблем, свързан с динамичните промени в климата, в резултат на които зимите се скъсяват и стават по-непредвидими. 

В главната роля ще видим талантливия български фрийрайд скиор Симеон Павлов, който е една от младите надежди на българския отбор по фрийрайд.

"Филмът е в жанр документална фикция. Идеята ни е да се включат най-добрите наши фрийрайд скиори и да се покаже красивата природа в Пирин, Рила, Стара планина и Родопите. Филмът показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град, обгърнат от смог през есенно-зимния сезон през погледа на фрийрайд ските. Чрез "Зима" искаме да подтикнем хората да обмислят своето отношение към околната среда и контакта си с природата", коментира Виктор Троянов.

В момента екипът на проекта завършва първата снимачна фаза в градска среда. Предстои заснемане на ски кадрите в зимната планина, което е по-трудоемката част от проекта, и за което е необходима подкрепа.

Затова създателите на филма стартират дарителска кампания за реализацията на "Зима". Събраните средства от кампанията ще помогнат да бъдат покрити разходите по логистика и заснемането на ски сцените в едни от най-красивите кътчета из българските планини.
 
Можете да подкрепите "Зима" и посланието, което българският ски еко филм носи, чрез дарителската кампания в платформата HelpКarma - https://bg.helpkarma.com/campaign/zima-proekt-za-ski-eko-film-940.
Сподели.