Безплатна видеоигра на BBC за климатичните промени ти дава президентски мандат и мисията да спасиш планетата

Pinterest LinkedIn +

Climate Challenge е безплатна браузер базирана видеоигра на BBC за климатичните промени, която поставя играча в ролята на президент на Европейските нации в ерата на глобалното затопляне, застрашаващо бъдещето на планетата и живата природа, в т.ч. и на човечеството.

За да играете Climate Challenge, е достатъчно да имате инсталиран Flash 8 или по-нова версия и да владеете на средно ниво английски език. Предизвикателството, пред което ще бъдете поставени, е да намерите работещи решения за намаляване замърсяването на въздуха с парникови емисии и изразходването на невъзобновяеми природни ресурси и овладяване на глобалното затопляне, което според най-песимистичните прогнози би могло да надхвърли 5,5 градуса по Целзий до 2100 година.

При това взетите мерки за реформи във всички икономически сектори – индустрия, местна и външна енергийна политика и др. – и успешното договаряне на споразумения за сътрудничество с останалите континенти на планетата трябва да бъдат преценени така, че подкрепата на избирателите да не бъде изгубена безвъзвратно.

При твърде драстична политика играта ще приключи преждевременно с потенциален положителен резултат от екологична гледна точка и задоволителен икономически ръст, но със загуба на изборите, провокирана от недоволството на масите поради недостига на продоволствия и високите цени на енергията.

Към Climate Challenge >>

Още по темата:
Лицето на Conservation International и водещ на "Човекът и дивата природа" д-р Санджаян пред Avtora.com

Сподели.