Новият албум на Риана излиза на 21 ноември

Pinterest LinkedIn +

Шестият студиен албум на Риана (Rihanna) ще излезе още тази есен - на 21 ноември, по-малко от година след рилийза на платинения Loud, чийто актуален сингъл - Cheers (Drink to That), стана деветнадесетият трак на карибската звезда, влязъл в Топ 10 на Billboard Hot 100.

Новината дойде от самата Риана през официалната й страница в Twitter, в директната й комуникация с нейните 7 518 307 фенове, а разкритието, че работи по нов студиен проект, бе направено още в началото на август от Върс Симъндс от The Juggernauts – продуцент на няколко от парчетата, които евентуално ще бъдат включени в записа.

Въпреки че предстоящият албум все още няма официално заглавие, самата Риана го описва като "GangstaR".

Междувременно източници от лейбъла (Def Jam Recordings) на 23-годишната изпълнителка, която в средата на юли свали Lady Gaga от Facebook трона й, ставайки най-популярната жена в най-популярната социална мрежа, потвърдиха, че наследникът на Loud ще се появи съвсем скоро и най-вероятно ще бъде в стандартен LP формат. Това означава, че в рамките на шест години Риана ще е издала шест дългосвирещи записа, пропускайки да пусне нов албум единствено през 2008 година.

Първият от тях, Music of the Sun, се появи в края на август 2005 г. и дебютира под No.10 в Billboard 200, а сред хит синглите от проекта са парчетата Pon de Replay и If It's Lovin' that You Want. Loud се появи на музикалния пазар през ноември 2010 година и дебютира под No.3 в Billboard 200.

Cheers (Drink to That) е шестият официален сингъл (седми с пуснатия единствено по радиата Raining Men) от записа, който до момента е изкупен в над 1.5 млн. копия само в САЩ, ставайки вторият й най-успешен албум след Good Girl Gone Bad (2.7 млн. продадени копия).

В негова подкрепа на 4 юни Риана предприе третото си световно турне, което ще приключи на 22 декември, а през пролетта на 2012 г. по кината ще излезе първият игрален филм с нейно участие – военният sci-fi екшън Battleship.

Сподели.