Новият албум на P!NK оглави световните музикални класации

Pinterest LinkedIn +

За втори път в кариерата си поп рок звездата P!nk оглави престижната класация на сп. "Билборд" за албуми "Топ 200". Само седмица след премиерата на седмия студиен албум на певицата "Beautiful Trauma" той стана най-продаваният албум от жена изпълнител за 2017-та.

За седем дни от него са продадени над 407 500 копия в САЩ. Предишният албум на 38-годишната звезда "The Truth About Love" излезе през 2012 г. и също застана начело на класацията.

"Beautiful Trauma" дебютира на върха на националните класации в още 10 страни − Австралия, Великобритания, Канада, Франция, Нова Зеландия, Ирландия, Белгия, Швейцария, Австрия и Холандия, а в други 14 държави влезе в Топ 15. Албумът вече е сертифициран с двойно платинен статус в Австралия и със златен в Нова Зеландия, а във Великобритания се превърна в най-успешния международен дебют за 2017 г. В Ирландия P!nk се превърна в първата и единствена певица, дебютирила на върха на класацията в премиерната седмица на албума.

Пилотният сингъл от "What About Us" има над 150 прослушвания по целия свят и в момента е на първо място в денс чарта на "Билборд" "Billboard’s Dance Club Songs Chart" и на второ място в класацията "Adult Top 40".

Световното турне "Beautiful Trauma World Tour 2018" ще започне на 1 март догодина от Феникс, Аризона.


Сподели.