"Three Letters From Sarajevo" − новият албум на Горан Брегович

Pinterest LinkedIn +

Роденият в Сараево Горан Брегович представи новия си албум "Three Letters From Sarajevo", вдъхновен от историята на този град с неговите особености, идентичност, различни религии и сложни парадокси.

При създаването на "Three Letters From Sarajevo" музикантът обединява трите религии на населението там в хармония с традиционните сватбени и погребални оркестрации. След това отново включва пълен симфоничен оркестър, за да работи над 3 дълги инструментални части с 3 соло цигулки и с гост-изпълнители (певеца от Алжир Rachid Taha, израелските изпълнители Riff Cohen и Asaf Avidan и испанската звезда Bebe). Албумът не е просто списък с песни, а сборник с истории, разказани в 11 музикални композиции с характерния стил и темперамент на Брегович.

Музиката на Брегович съчетава в едно огромно разнообразие от стилове, което я прави уникална, разпознаваема и предназначена за слушатели с различни музикални предпочитания, различен произход, пол, възраст и вяра. Посланията в албума са въздействащи и със силата на мелодията и словото "Three Letters From Sarajevo" руши бариери и отваря врати.

Създаването новия албум продължава няколко месеца, през които Горан Брегович прекарва часове наред в студиото и обикаля на турне с оркестъра си.

В момента тече европейската част от турнето в подкрепа на новия албум, което ще премине и през България. Концертът ще се проведе на 13 април 2018 г. в зала "Арена Армеец".

Сподели.