Излезе новият албум на Грегъри Портър, посветен на Нат Кинг Коул

Pinterest LinkedIn +

Шесткратният носител на "Грами" и един от най-популярните джаз изпълнители в световен мащаб − Грегъри Портър − представи своя нов албум "Nat 'King' Cole & Me", посветен на легендарния певец и на неговата музика.

Новите аранжименти на песните в албума са дело на Винс Мендоса и са изпълнени от филхармоничния оркестър на "London Studio" и от музикантите Крисчън Сандс (пиано), Рубен Роджърсs (бас), Юлайсис Оуънс (барабани). Това е първият студиен проект, който Грегъри Портър записва изцяло с оркестър. Броят на песните е 15, а записите са направени в "AIR Studios" в Лондон.

В "Nat King Cole & Me" Портър пресъздава някои от най-обичаните класики на Нат Кинг Коул, сред които "Mona Lisa", "L-O-V-E", "Nature Boy", "The Christmas Song", "Smile", както и песента на Грегъри от супер успешния албум "Liquid Spirit" − "When Love Was King" с нов аранжимент, вдъхновен от звученето на Коул.

Още от ранна детска възраст Грегъри е силно повлиян от музиката на Нат Кинг Коул. В неговите текстове той намира утеха в трудни моменти.

"На пет или шест години музиката на Нат Кинг Коул запълваше празнотата в мен. Баща ми не беше в живота ми и не проявяваше интерес към мен, не ме възпитаваше, а думите на Нат бяха уроците за живота, мъдростите и бащините съвети, от които се нуждаех", споделя изпълнителят.  "Той беше единствен по рода си, с уникален тембър и стил, и остави след себе си въздействаща и запомняща се музика”.

Сподели.