Нови подробности за MMO играта по Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Масовата онлайн мултиплеър free-to-play браузер базирана ролева игра по хитовата поредица на HBO Game of Thrones ще бъде наречена Game of Thrones Seven Kingdoms, а първият й трейлър ще бъде показан по време на San Diego Comic-Con, по-късно този месец.

Това гласи пресинформацията, разпространена от немската компания за производство на видео игри Bigpoint (Battlestar Galactica Online, Drakensang Online), която стои зад проекта. Заедно с екипа на Bigpoint по Game of Thrones Seven Kingdoms работи и норвежкото студио Artplant, което сътрудничи на немската компания и при разработката на Battlestar Galactica Online.

Също като MMO, играта по "Бойна звезда Галактика", която привлече над 2 млн. потребители за по-малко от три месеца, Seven Kingdoms ще се захранва от популярния Unity 3D енджин, използван и при предстоящата Wasteland 2.

Предстоят да бъдат обявени подробности за бета тестовете на Seven Kingdoms, планирани за по-късен етап от годината.

Играта се явява адаптация на екранизацията по романите на Джордж Р. Р. Марин, а не на самите томове, събрани в поредицата A Song of Ice and Fire.

Историята в нея започва там, където свършва първи сезон на шоуто на HBO (SPOILER: след смъртта на крал Робърт Баратеон и Ник Старк). А изходът за всеки играч ще зависи от това с кого ще предпочете да създаде алианс, срещу кого ще влезе в битка (PvP), провеждането на окупации и съответно успешната защита при такива, и не на последно място – воденето на добра политика.

Сподели.