Новата младежка платформа Channel 4 търси своите подкаст водещи

Pinterest LinkedIn +

Фондация "Четиридесет и две" кани младежи между 18 и 30 години да кандидатстват за участие в проекта Channel 4 – младежки аудио-визуален онлайн канал, включващ подкаст и видео съдържание, насочено към провокиране на размисъл и стимулиране на развитието на уменията за критично мислене сред младежите в България.

В рамките на проекта, който ще продължи 24 месеца, младежите ще се обучават да  комбинират подходи, ползвани от популярни влогъри, подкаст-автори и журналисти, с иновативни идеи и практики. Channel 4  ще учи участниците как се създава и поддържа медиен канал, как се формулират послания, как се създава качествено аудио и видео съдържание, какво са фалшивите новини и как да ги разпознаваме, както и какво означава да сме активни граждани и защо това е важно.

"Нашата цел е да подкрепим младите  в създаването на Channel 4, който да се превърне в медийна платформа, създавана от младежи за младежи, и в която младите хора да могат да чуят и видят интересните гледни точки на своите връстници, да се запознаят с успешни хора, идеи, каузи, инициативи, бизнеси", коментира Милена Захариева, част от екипа на фондация "Четиридесет и две".

Участниците ще преминат през серия от обучения и срещи с водещи подкастъри, влогъри, личности със страхотен потенциал и много опит, между които партньорите на проекта – екипите на "Катра ФМ", подкаста "Свръхчовекът с Георги Ненов" и влога "Loveguide".

Крайният срок за кандидатстване на http://bit.ly/2TI5HpU е 16-ти февруари. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на фонд "Активни граждани" (http://www.activecitizensfund.bg).

Сподели.