Нов рок фест на Бузлуджа

Pinterest LinkedIn +

"Бузлуджа – рок култура" ще събере феновете на рока на легендарния връх на 8 юли 2017 г. Сцената ще бъде разположена точно пред входа на соц паметника.

По повод събитието на върха ще бъде организирана къмпинг зона, която ще може да се ползва от 7 до 9 юли.

Участие в концерта до момента са потвърдили три български групи – рок група "Кикимора" с основател Николо Коцев (автор на рок-операта "Нострадамус" и на либретото и музиката на новия зрелищен спектакъл на Царевец), рок група SEVI, която по-рано тази година ще подгрява EUROPE на концерта им в Арена Армеец, и група INSPIRATION, съставена от млади музиканти, ученици от художествената гимназия в Казанлък.

Организаторите ще подсигурят охрана, химически тоалетни, пропускателен режим, организация по паркиране и къмпингуване, сметосъбиране и почистване. Активна логистика и подкрепа осигурява Община Казанлък, с чието съдействие се организира концерта, съобщава Kazanlak.com.

"Посланието е за Бузлуджа – защото там има една прородна, архитектурна и историческа даденост" – коментира кметът на града Галина Стоянова. "Община Казанлък подкрепя инициативата точно заради тази идея, която изпъква зад рок-сцената – да фокусираме вниманието на държавниците ни към тази чиния и паметник, за да се намерят сили да бъде ремонтиран и възстановен... Време е да спрем да я идеологизираме и да се погрижим за Бузлуджа като културен паметник." – обясни Стоянова.

РЕДАКЦИОННО: Сподели във Фейсбук с приятели...

Сподели.