Нов проект на Serj Tankian от System Of A Down и Tom Morello от Audioslave

Pinterest LinkedIn +

На втори ноември, деня на президентските избори в Щатите, ще излязат CD и DVD с “Axis Of Justice Concert Series Volume 1” – запис на концерт в подръжка на политическата група “Axis Of Justice”, от 17 юли, в L.A., съобщава сайтът billboard.com.


Концертът и групата са организирани от китариста на Audioslave - Tom Morello и певецът на System Of A Down, Serj Tankian.

В диска ще бъдат представени солови записи на Танкиян, проектът на Морело “Nightwatchman”, група Jurassic 5, Pete Yorn и джем-сешъни с участието на музиканти от Audioslave, Red Hot Chili Peppers, A Perfect Circle...

В 14-траковия "Axis of Justice: Concert Series Volume I" е включена шеговита пародия на песента на Elvis Costello “(What's So Funny 'bout) Peace, Love, and Understanding”, изпълнена от Maynard James Keenan (виден концептиалист и лидер на Tool и A Perfect Circle), Chris Cornell (сега в Audioslave, а преди - в Soundgarden), изпълнявана на Lollapalooza-турнето, през 2003 г.

Друг любопитен джем-кавър е “Chimes of Freedom” (на Bob Dylan в оригинал), с Танкиян на пианото, Brad Wilk от Audioslave на барабаните и Flea от Red Hot Chili Peppers на баса. В албума има и версия на “Where the Streets Have No Name” на U2, с вокал Keenan и Jonny Polonsky, на клавир.

Освен концерта DVD-то ще съдържа кадри от по-раншни изяви на групата “Axis Of Justice”, интервю с режисьора Michael Moore и актрисата и радиоводеща Janeane Garofalo, а също и част от радиопредаване с “Axis of Justice”.

В интервю за MTV, Морело отбелязва, че идеята за издаването на концерта се е родила непосредствено на самия концерт.

Траклист на “Concert Series Volume I”:

01."Intro," Ahmed Ahmed
02."Speak on it," Knowledge, Serj Tankian
03."Until the End," the Nightwatchman
04."Union Song," the Nightwatchman
05."I Feel Good Again," Pete Yorn
06."Piano Improvisation," Serj Tankian
07."Charades," Serj Tankian
08."Free Jam," Serj Tankian, Brad Wilk, Flea
09."Chimes of Freedom," Tom Morello, Serj Tankian, Pete Yorn, Flea, Brad Wilk
10."Alice in My Fantasies," Tom Morello, Serj Tankian, Pete Yorn, Flea, Brad Wilk
11."What's Golden," Jurassic 5
12."Freedom," Jurassic 5
13."Where the Streets Have No Name," Tom Morello, Serj Tankian, Pete Yorn, Flea, Brad Wilk, Tim Walker, Maynard James Keenan, Jonny Polonsky
14."(What's So Funny 'bout) Peace, Love, and Understanding," Chris Cornell, Maynard James Keenan
Сподели.