Нора пее в дует с Графа на конкурса "Бургас и морето"

Pinterest LinkedIn +

Финалистката от Music Idol 2 - Нора Караиванова и Графа ще изпълнят дуетната си песен "Именно ти" на тазгодишния конкурс "Бургас и морето". Сред останалите претенденти за голямата награда са Дичо и Орлин Павлов (екс. Каффе).

15-те участници в конкурса "Бургас и Морето" бяха обявени от организаторите на фестивала по време на официална пресконференция в столично заведение. Специален гост на събитието беше кметът на град Бургас - Димитър Николов.

Председателят на журито, селектирало участниците - проф. Виктор Чучков, посочи имената на изпълнителите, които ще се борят за голямата награда от 25 000 лв.


Бюджетът на тазгодишното съзтезание е 190 000 лв, съобщиха
по време на пресконференцията организаторите. Снимка: Avtora.com

Освен дуетната песен на Графа и Нора, в конкурсната програма присъстват парчетата "Сърф, вятър и море" на Дичо и "Обичай ме за пет минути" на Орлин Павлов (екс Каффе). Участникът в миналогодишното издание на Music Idol - Стефан Лалчев също ще се представи с новата си песен "Не знаеш".

Певицата Ваня Щерева, в ролята си на член на журито съобщи, че 15-те финалиста са избрани между общо 73 песни. "Проблемът тази година е големият награден фонд. Това е прецедент, защото не е имало такъв никога преди", каза за Avtora.com Ваня Щерева.

"И това направи нещата по-сложни, което е много хубаво. Но от друга страна, залогът е много голям и всеки иска да отиде, да участва и да спечели. Моите фаворити обаче са Стефан Лалчев и Орлин Павлов", допълни изпълнителката.

26-тото издание на "Бургас и морето" ще се състои на 2 и 3 август в град Бургас. Водещи на събитието ще бъдат Орлин Горанов и Мария Илиева.

Конкурсът ще премине в два етапа. На 2 август на сцената в Бургас ще бъдат представени 15-те селектирани песни, от които журито и публиката ще трябва да изберат своя фаворит. По време на втората вечер ще прозвучат изпълнения на група "Акага" и финалистите от Music Idol – Тома, Нора, Деница, Шанел и Ясен в рамките на инициативата "Хитовете, с които помниш лятото".


Пълен списък на участниците в "Бургас и морето“ 2008:

"Мимето е от Бургас" - Васил Петров
"Обичай ме за пет минути" – Орлин Павлов (екс Каффе)
"Сърф , вятър и море" – Дичо
"Носете ме времена" – Илия Тепев
"Карето" - Борис Годжунов, Николай Урумов, Николай Калчев и Оги Драндийски
"Нежно морско цвете" – БТР
"Пак е лято" - Вокален Квартет "Сезони"
"Не знаеш" – Стефан Лалчев
"Обещай" - ANGEL SKY
"Именно ти" – Нора и Графа
"Утре" – Пламен Ставрев
"Рапсодия" – Роберта и Емил Ганов
"Вярвай ми" – Анджело
"Спри" – Стефка Емилова
"Помниш ли море" – Кичка Бодурова

Сподели.