Нона Йотова с нов албум

Pinterest LinkedIn +

Terra incognita - най-новият музикален продукт на Нона Йотова е изцяло съобразен с модерното звучене и може да се нарече стопроцентово авторски. Всички аранжименти са на Дани Милев. Както той сам казва: "В албума свиря на какво ли не". Песента "Лилава нощ" е своеобразен експеримент в съчетаване на звукозапис от 95 г. с модерните възможности на дигиталната техника в музиката.

Теrra incognita е четвъртият поред албум на изпълнителката, която съчинява своите първи песни от петнайсетгодишна. Майка и (Елка Недкова) има над 200 авторски песни, а баща и (Кръстю Кръстев) има зад гърба си 12 авторски книги. Още като ученичка Нона пише песни по стихове на Николай Лилиев, Теодор Траянов и Кирил Христов.
Години по-късно любовта към театралното изкуство и помага да направи своя избор между музиката, театъра и литературата. Завършва НАТФИЗ "Кръстю Сарафов", но още като студентка написва музиката за спектакъла "Магическа реалност".
След време съдбата я среща с френския хореограф Жан-Ив Жану. Авторската й песен "Моето момиче" е част от спектакъла "Спиралата на сълзата". С него Жан-Ив Жану печели през 1991 г. конкурса за млади хореографи.
От 1992 г. Нона Йотова е поканена да играе в трупата на Театър Българска Армия, където е и до днес. Ангажиментите и там не пречат на заниманията и с музика и до излизането на Terra incognita в биографията и са албумите “Омана” (1993), “Нона” (1997) и “Не завиждам” (2001). Отскоро Нона се впусна и в следващото предизвикателство - водеща на предаването "Непознатата земя", което се излъчва по ефира на БНТ.
Звукозаписите на Terra incognita са направени в студио "Фабула", а промоцията на самия албум се състоя на 29 септември 2003 г. в Театър Българска Армия.
Продуцент е ЕДИТА.
Сподели.