No Doubt се завърнаха със Settle Down (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Първият сингъл на No Doubt от близо десет години насам – Settle Down, излезе на музикалния пазар на 16 юли, няколко часа преди премиерата на видеоклипа към парчето, предшестващо появата на горещо очаквания и дълго отлаган шести студиен албум на групата - Push and Shove.

По-малко от 24 часа след рилийза му в iTunes US, Settle Down вече е на прага на топ 5 на най-продаваните сингли в САЩ. В същото време шестминутното видео на парчето в YouTube генерира близо 200 000 импресии, 2600 коментара и 11 000 положителни гласа.

Негов режисьор е Sophie Muller, с която музикантите от No Doubt вече имат осем съвместни проекта, в това число клиповете към Don’t Speak и Simple Kind of Life.

"Мисля, че хрумването да направим нещо с тирове беше на Тони Канал. Идеята на видеото е, че всички те сядат зад волана, за да се съберат отново, след като не са били заедно през последните 10 години"
, коментира концепцията на клипа самата Мюлер, известна още с колаборациите си с Eurythmics, Coldplay, Sade, Гуен Стефани като солов артист и др.


В подкрепа на Settle Down и Push and Shove, чиято премиерна дата е 25 септември, до края на юли No Doubt ще осъществят серия от телевизионни изяви. На 22 юли те ще вземат участие в Teen Choice Awards, на 26 юли – в Late Night with Jimmy Fallon, а на следващия ден – в Good Morning America.

Push and Shove се явява наследник на издадения през 2001 г. Rock Steady, чиито продажби в световен мащаб към днешна дата възлизат на 2.8 млн. копия.


Сподели.