No Doubt отложиха рилийза на новия си албум за 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Наследникът на издадения през 2001 г. Rock Steady няма да бъде готов навреме, за да се появи на музикалния пазар преди края на 2011 г., както бе планирано, обявиха музикантите от No Doubt, които започнаха работа по все още неозаглавения си шести студиен албум още в началото на 2008 г., слагайки край на четиригодишното прекъсване в кариерата на мултиплатинената американска рок група.

"Програма максимум за нас беше да издадем новия си проект още тази година, но това просто няма как да се случи. В никакъв случай не искаме да пришпорваме реализацията му, само и само да го пуснем по-рано. Тази колекция от нови парчета означава всичко за нас и единственият ни приоритет в момента е да сме сигурни, че до вас ще стигне най-добрият албум, който сме способни да направим. А ни чака още работа", казва се в изявлението на No Doubt, които осъществиха първите студийни сесии по записите на проекта през май 2010 г.

По това време Гуен Стефани (Gwen Stefani) декларира амбициите си работата по албума да приключи до края на 2010 г. В началото на 2011 г. китаристът на групата, Том Дюмон (Tom Dumont), разкри, че всички записи, осъществени през 2010 г., всъщност са били демо версии, а същинската звукозаписна дейност е стартирала на 4 януари.

До момента са известни заглавията на девет от парчетата, които ще бъдат включени в албума, а именно One More Summer, Gravity, Settle Down, Easy, Dreaming the Same Dream, Heaven, Undercover, Push and Shove и Sparkle. Негов продуцент е Mark "Spike" Stent (с когото No Doubt осъществиха и Rock Steady), но освен него по продукцията са работили Diplo и Switch.

"Обичаме феновете си повече от всичко, правим този албум за тяхно удоволствие и искаме всеки от тях да знае, колкото много ценим подкрепата и търпението му", допълват музикантите.

Сподели.