NME Awards 2006 номинира Най-доброто и Най-лошото made in UK. Гласувай!

Pinterest LinkedIn +

Култовото британско списание за музика "NME" обяви номинациите за тазгодишните ShockWaves NME Awards, селектирани от неговите читатели. Същите, а и всеки регистриран на сайта на медията, вече могат да изразят предпочитанията си и определят победителите.

Номинациите и номинираните са разпределени в 23 категории, ориентирани не само към музиката, но и към целия спектър на развлекателната индустрия - кино, радио шоу, уебсайтове, имидж и т.н. Болшинството от тях определят най-доброто в съответната категория, но са налични и такива като Герой и Чудовище на годината, Най-лоши албум и група, Най-безвкусно облечен, Най-секси мъж и жена и т. н.
 
В музикален план най-високо признание от феновете си, читатели на сп. NME, са получили Kaiser Chiefs - с безпрецедентните шест номинации, следвани от миналогодишните лидери Franz Ferdinand и Oasis - с по пет, Arctic Monkeys - с четири и Babishambles - с три, две от които в негативен смисъл. Освен Arctic Monkeys номинирани по критерия нова група са Editors, The Magic Numbers, Maximo Park и We Are Scientists.
 
Номинацията за Coldplay е само една и то за Най-лоша група; името на Крис Мартин (Chris Martin) също фигурира в селекцията, но по отношение начина си на обличане и то не с комплимент.
 
За Чудовище на годината са издигнати кандидатурите на Тони Блеър, Джеймс Блънт (James Blunt), Джордж Буш, Пийт Дохърти (Pete Doherty) и Джъстин Хоукинс (Justin Hawkins), а сред най-секси предложенията са Мег Уайт (Meg White) от White Stripes, Мадона (Madonna), Кейт Джаксън (Kate Jackson), Лиам Галахър (Liam Gallagher) и, отново, Дохърти.
 
Тазгодишната награда Богоподен гений вече е присъдена на Иън Браун (Ian Brown), бившият фронтмен на Stone Roses. Тя, както и всички останали, ще бъдат връчени на официалната церемония, насрочена за 23 февруари.
 
До тогава "онлайн урните" са отворени на адрес http://www.nme.com/awards/vote. Регистрацията е безплатна.
Сподели.