Nikon Coolpix S800c – идеалното решение на дилемата: Смартфон или цифров фотоапарат?

Pinterest LinkedIn +

Ако голямата ви дилема за тази Коледа е "Смартфон или цифрова камера", защо не я решите по соломоновски с модел като Nikon Coolpix S800c – уникален фотоапарат, работещ с... Android!

Е, да - с него не можете да водите телефонни разговори, но пък когато опре до снимане на цифрови фотографии, нещата изглеждат по съвсем различен начин.

Екипиран с 16МР CMOS сензор, значително по-голям от всичко, което ще намерите в масовите смартфон модели, Coolpix S800c предлага още и страхотен обектив с фокусно разстояние от 25-250 mm (10х оптично увеличение) в комбинация с огромен и ярък OLED дисплей с резолюция от 819 000 пиксела и сензорен контрол.

Камерата разполага още и с опции за безжична връзка (вградени Bluetooth и Wi-Fi модули), благодарение на което позволява лесно споделяне на направените с нея цифрови фотографии и видеоклипове (които, разбира се, са с Full HD резолюция).

Поддръжката на Android пък ви дава възможност да сваляте различни приложения, разработени специално за S800c и дори да играете игри. Сложете апликация като Instagram например и ще можете да използвате неговите възможности по абсолютно същият начин, както и с всеки смартфон.

Вградената GPS опция пък ще ви позволи лесно и бързо да слагате геотагове на снимките си. Така когато ги качите във Facebook или Twitter, приятелите ви веднага ще видят къде точно са снимани те.

Камерата разполага с 1.7GB собствена памет, която можете да разширите с помощта на наличният SD/SDHC слот за флаш памет карти.

Coolpix S800c е много интересно предложение на Nikon, чиято единствена реална конкуренция в момента е Galaxy камерата на Samsung. Ако искате устройство, предлагащо лекота на използване и типична за Android модификация, както и високо качество на цифровите фотографии (значително по-добро от това на болшинството камерафони налични на пазара в момента), то S800с има с какво да ви изкуши.


Сподели.