Николай Костър-Уалдау (Game of Thrones) и Джесика Частейн в новия хорър проект на Гийермо дел Торо

Pinterest LinkedIn +

Николай Костър-Уалдау (Nikolaj Coster-Waldau) – роденият в Дания 41-годишен актьор, нашумял с участието си в хитовата фентъзи поредица на HBO Game of Thrones, базирана на бестселърите на Джордж Мартин, ще партнира на звездата от последния филм на Терънс Малик - The Tree of Life, и Wilde Salome на Ал Пачино – Джесика Частейн (Jessica Chastain), в хорър трилъра Mama, продуциран от Гийермо дел Торо (Guillermo del Toro).

Уалдау и Частейн ще се превъплътят в съпружеска двойка, изправена пред предизвикателството да отгледа невръстните си племенници. Децата са прекарали пет години от живота си в гората и след като се озовават в дома на Анабел и Лукас става ясно, че там те не са били съвсем сами и съществува свръхестествена сила, която ги иска обратно при себе си.

С режисурата на лентата се е заел Andres Muschietti, който е режисьор и съавтор, заедно със сестра си Barbara Muschietti, на сценария на късометражния филм със същото заглавие от 2008 г., който е в основата на сюжета й.

Предстоящият филм, чиито снимки ще стартират на 3 октомври в Торонто, е третият във филмографията му, в която освен късометражният Mama влиза още една продукция в същия формат – издаденият през 1999 г. Nostalgia en la mesa 8.

Месец по-късно по екраните ще излезе анимационната адаптация на приказката за Котарака в чизми, осъществена под юрисдикцията на дел Торо в качеството му на изпълнителен продуцент. Същата длъжност мексиканският филммейкър, чийто име се свързва преди всичко с поредицата Hellboy и хорър жанра, изпълнява и по реализацията на предстоящите Rise of the Guardians (2012) и Pinocchio (2014).

Частейн, която участва и в касовия хит The Help, който бе No.1 в американския боксофис в продължение на 3 седмици, е не по-малко ангажирана през последните месеци – тя участва в криминалната драма The Wettest County in the World, партнирайки на Том Харди и Гари Олдман, чиято премиера в САЩ предстои през декември.

Сподели.