Никълъс Кейдж с главна роля в кино адаптацията на Papillon noir

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Никълъс Кейдж (Nicolas Cage; Leaving Las Vegas, Gone in 60 Seconds) ще изпълни главната роля в предстоящата широкоекранна адаптация на френския сериен психо-трилър филм Papillon noir - Black Butterfly.

Той ще влезе в образа на "аскетичен писател, чието приятелство със скитник има фатални последици", пресъздаден от Стефан Фрайс в оригиналния филм от 2008 г.

Изпълнителят на ролята на скитника в новата продукция (изиграна от футболната легенда Ерик Кантона в Papillon noir), която ще бъде реализирана с бюджет от $13 млн., предстои да бъде избран, а единственото сигурно име от актьорския състав към момента, освен това на Кейдж, е на немската актриса Вероника Ферес (Veronica Ferres), нашумяла с участието си в телевизионния филм Sans famille и в номинирания за Оскар Schtonk (1992).

Black Butterfly няма да е първата й англоезична продукция с интернационална дистрибуция – 46-годишната Ферес участва и в Adam Resurrected от 2007 г., партнирайки на Уилям Дефо и Джеф Голдблум.

В Германия е базирана и основната продуцентска компания, която разработва проекта – Bavariapool, за която Black Butterfly е първи англоезичен филм, и пак там ще бъде издигната първата снимачна площадка. Стартът на снимките е планиран за началото на 2012 г., а заедно с Bavariapool, по продукцията работят Paradox Entertainment.

На режисьорския стол ще седне по-известният с актьорските си изяви Брайън Гудман (Brian Goodman), който дебютира като филммейкър през 2008 г. с лентата What Doesn’t Kill You, в която участват Марк Ръфало и Итън Хоук.

Преди появата на Black Butterfly, Никълъс Кейдж може да бъде видян в трилъра Trepass, където си партнира с Никол Кидман, и в Ghost Rider: Spirit of Vengeance.

Сподели.