Nigel Kennedy - Inner Thoughts

Pinterest LinkedIn +

След суперуспешния концерт на Найджъл Кенеди в София през март т.г., интересът към виртуозния цигулар продължава да е огромен не само по света, но и у нас. По този повод на българския музикален пазар от 10 октомври може да бъде намерен неговият най-нов диск.

С новия си албум най-продаваният класически артист в света за всички времена отново експериментира. В “Inner Thoughts” Кенеди разчупва познатите класически формати, като за първи път взима отделни откъси от епохални концерти за цигулка и произведения от различни класически периоди. Резултатът е "Inner Thoughts" – или повече от един час с едни от най-завладяващите, романтични и съкровени (на английски "inner") музикални образци от Бах, Брамс, Менделсон, Брух, Елгар и Вивалди.

Inner Thoughts е колекция, следваща концепцията да обедини всички важни музикални откъси от произведения на съперничещи си композитори от различни епохи, които да създадат истинския класически албум на 21-ви век. Албумът предлага поредица от творби, които никога до този момент не са били събирани в един компактдиск, в изпълнение на един от водещите цигулари в света.

С България "Inner Thoughts" се разпространява от Анимато Мюзик/EMI.

Траклист:

1 Adagio  Брух – Violin Concerto No.1 in G minor op.26
2 Adagio  Бах – Concerto for Violin & Oboe in D minor BWV
3 Adagio  Брамс – Violin Concerto in D op.77
4 Larghetto  Вивалди – Violin Concerto  in D major op.3 no.9 RV230
5 Andante  Менделсон – Violin Concerto in E minor op.64
6 Adagio  Бах - Violin Concerto in E BWV 1042
7 Andante  Елгар – Violin Concerto in B minor op.61
8 Largo ma non tanto  Бах – Concerto for two Violins in D minor BWV 1403
9 Larghetto e Spiritoso  Вивалди – Concerto for 2 Violins in A minor (L’estro armonico op.3 no8) RV522

Сподели.