Nick Mason от Pink Floyd идва в България

Pinterest LinkedIn +

На 18 октомври 2005 г. барабанистът на легендарните Pink Floyd, Ник Мейсън (Nick Mason), ще пристигне на тридневна визита в България. Повод за нея е издаването на български език на неговата автобиографична книга “Пинк Флойд отвътре”.

Ник Мейсън пристига в България по покана на издателство “Изток-Запад”, което е издател на българската версия на "Inside Out - A Personal History Of Pink Floyd". Подобни промоции той вече е направил както в Щатите, така и в много европейски държави, където книгата е издадена на матерен език. Програмата му в София включва много ангажименти, свързани с представянето на книгата - медийни изяви, срещи с почитатели на групата, раздаване на автографи в книжарница "Ориндж" и мн. др. На 18 октомври той лично ще представи “Пинк Флойд отвътре” пред 150 гости в кино "Център", а на следващия ден ще бъде гост на сутрешния блок на bTV и на “Шоуто на Слави”.

“Пинк Флойд отвътре” ще бъде издадена едно към едно с английския оригинал – с твърди корици и гланцирана хартия. Дизайнът на корицата е дело на Сторм Торгерсън, автор на голяма част от обложките на албумите на Floyd, а в изключително луксозното издание е включен и албум с черно-бели и цветни фотографии от живота и кариерата на музикантите. 360-те страници ще се появят на българския книжен пазар на цена 80 лв.

“Първите редове на тази книга написах още през 1994 г., малко след края на световното ни турне (последно за групата, бел.ред.). Разполагах с повече свободно време и реших, че вече трябва да разкрия отговорите на въпроси като – “Откъде идва името на групата?”, “Къде е Сид?”, “Какво се случи?”. Отне ми само десет години, за да намеря отговорите на някои от въпросите", споделил е авторът.

“Знам, че всеки има различна гледна точка за това, което се случва. Но аз съм се опитал да опиша фактите, които дават най-ясна представа за онези времена. Описал съм както успехите, така и провалите, които съпътстват съществуването на всяка една група.”

Подробностите за графика по дни и часове на Ник Мейсън в София предстои да бъдат уточнени.

Сподели.