Няма да видим таблет на Google преди юни

Pinterest LinkedIn +

Появата на едно от най-очакваните устройства, които трябва направят своята премиера през 2012 година, ще претърпи малко забавяне.

Таблетът на Google, който беше обявен съвсем скоро, няма да излезе в предвидените срокове, а ще може да бъде закупен най-вероятно чак през юни.

Повечето слухове говореха за най-вероятна премиера в началото на май, но дотогава очевидно не всичко ще е готово. Според създателите му, новият таблет има нужда от някои допълнителни поправки и допълнение, които да го направят успешен конкурент на достъпните таблети, които се продават в момента.

Припомняме, че първият таблет, който ще се появи под марката Google, е разбработен в сътрудничество с ASUS. Той разполага със 7-инчов екран и четириядрен процесор NVIDIA Tegra 3, а на пазара ще бъде достъпна само Wi-Fi версия на устройството.

Операционната система, с която функционира, е Android 4.0, но тя ще бъде обновена малко след началото на продажбите. Впечатляващото в случая ще е и цената от под $250, която го праща директно в конкуренция с набралия скорост вече Amazon Kindle Fire, който се продава за $199.

Сподели.