#NextFrame на Absolut, или където идеите ти се трансформират във филм

Pinterest LinkedIn +

На 3 февруари 2014 г. стартира новият уникален интерактивен проект на Absolut - #NextFrame - част от глобалната кампания Transform Today. По този повод си поговорихме с Кирил Христов и Биляна Славейкова - двама от родните блогъри, подкрепящи #NextFrame, които ни разказаха любопитни подробности за проекта, реализиран съвместно с бразилския художник Рафаел Грампа̀ (Rafael Grampá).

.: Здрасти! Какво ново около теб?

Биляна Славейкова: Хей, новото около мен е на почти година - занимавам се с разработването на сайта goguide.bg като продължение на списанието, което излиза вече 9 години. Отделно с Тео Чепилов работим активно с жестоки артисти в агенцията си Star PR - последното ми вдъхновение са Bobo & The Gang. Tрябва да чуете и видите студийния им лайв - музика, която те убеждава, че има смислени хора и въобще може да се случи нещо, чиито качества не гравитират около нулата. Проектът е на ниво.

Кирил Христов: Тамън да завърша с пълно 6 семестъра и ми писаха една петица. И се скъсвам от работа по премиерата на новото ни онлайн предаване CityZen. Иначе дните си минават в обичайното мислене на app-ове за смарт устройства, следобедни разходки и търсене на следващата супер идея, която, ако не ме направи милионер, поне ще ми позволи да си купя багажник за ските.Биляна Славейкова, фотограф: Георги Балинов

.: Какво е участието ти в интерактивния анимационен проект #NextFrame на Absolut?

Биляна Славейкова: Моята роля е на един от така наречените посланици на идеята. Иска ни се повече хора да разберат за възможността да участват в един процес на създаване на цял свят, да вдъхнат живот на героите на Грампа̀.

Кирил Христов: Честно да ти кажа - чист ентусиазъм. Ако очакваш да съм получил тлъст чек, не е така. Просто идеята е много яка и възможността да измислиш какво ще стане в следващия кадър ме връща в доброто старо време на куестовете или дори книгите-игри. Май на всеки му се играе, защото, виждам, доста хора се включват.

 
.: Разкажи ни с какво е уникална тази кампания и защо хората трябва да участват в нея.

Биляна Славейкова: Кампанията е уникална с шанса, който ти дава - твоя идея да бъде реализирана. Истината е, че да ти хрумне нещо добро далеч не е достатъчно, ако то ще отлежава в шкафа или компютъра ти и ще чака "звездите" така да се наредят, че евентуално някога нещо да му се случи. Да реализираш идея не е лесна работа и именно затова толкова добри хрумвания не виждат бял свят. В случая ти имаш идея и я даваш на Грампа̀, ако той се запали по нея, й дава форма, а накрая виждаш частицата, с която си допринесъл в завършен филм. Какво повече...

Кирил Христов:  Не бих карал никой насила. Може би не всеки се кефи да спечели лимитирана комикс бутилка. Или да изтрещи в Берлин на партито, където представяме филма.


Кирил Христов

.: Познаваш ли бразилския художник Рафаел Грампа̀, който рисува комикса? Сподели ни нещо интересно за него!

Биляна Славейкова: Първата ми работа, след като разбрах, че именно негови ще бъдат героите в #NextFrame, беше да го намеря в Twitter. Оттам изплува личният му блог и въобще една пълна хронология на нещата, които прави и харесва. Имаше дори туит, посветен на името му на български, беше изненадан от изписването му на кирилица. Това, с което ме впечатли, са супергероите му, особено Батман, предвид че съм болен фен на Тим Бъртън и момиче, израснало с комикс списания и книги-игри. Грампа̀ разказва, че като дете е бил обсебен от комиксите, които в Бразилия по онова време се разпространявали на нещо като черен пазар.

Кирил Христов: Честно да ти кажа, въобще не го познавам, но фактът, че е рисувал за Marvel, рисувал е Батман и Костенурките нинджа, ме вдъхновява да го помоля да ми драсне една бърза скица на салфетка. Все пак да рисуваш такива герои в официален комикс си е признание от най-висока степен.


.: Голямата награда в #NextFrame е парти в Берлин - какво ще се случва там? Разкрий ни някоя изненада "от кухнята".

Биляна Славейкова: Партито е пълна мистерия, точно както и филмът. Знам само, че ще се случи в MADE, арт пространство в центъра на Берлин. А в Берлин не може да сбъркаш, градът се храни с изкуство, а за нощния му живот... не се говори.

Цялото изживяване около Грампа̀ и неговите герои ме навя на мисълта, че всъщност и у нас имаме аниматори, илюстратори и артисти, които си заслужава да познаваш, защото правят нещата едновремено красиво и с мисъл - обожавам демоните на Борис Праматаров, жените на Калоян Тошев-mozak, обърнете внимание и на Теодор Лозанов, Kokimoto, Andonasty... Добри са и нашите момчета!

Кирил Христов: Значи, всичко е като на обикновено парти, с тази разлика, че вместо с метрото отиваме със самолет и вместо да е в центъра на София, ще е в културния център на Европа. Ще гледаме филма, за който всички ние от цял свят сме давали идеи, като в продукцията участват и пичовете, виновни за създаването на образите на Gorillaz. Един вид ще сме заобиколени от легенди. Едно легендарно парти, където легендите ще са инкогнито.

Довърши историята на Рафаел Грампа̀ ТУК

Запознай се с историята и героите на Рафаел Грампа̀ ТУК

Още подробности за проекта #NextFrame на Absolut ТУК
Сподели.