Невена Цонева: Музиката, която правих, не беше това, което исках

Pinterest LinkedIn +

Невена Цонева гостува в студиото на bTV, където коментира защо изчезна от българската музикална сцена за близо четири години и защо реши да се откаже от надпреварата в "Гласът на България".

28-годишната изпълнителка се пребори за победата в първия сезон на музикалното шоу Music Idol през 2007 г. и спечели продуцентски договор с компанията "Вирджиния Рекърдс".

"В продължение на две години нещата не се развиваха по този начин, по който си мислех, че трябва да се развият. В един момент попаднах при хора, които тогава бяха дистрибутори на музика. Аз бях първият изпълнител от айдълите, продуциран от тях. Направихме хубав албум, взехме много награди, имаше и много хубави моменти. Музиката, която правих, не беше това, което исках. Нямах думата да казвам каквото и да е."


Невена заяви, че се е опитала да разговаря с шефката на "Вирджиния Рекърдс" Саня Армутлиева.

"Исках да разговарям, за да подобрим нещата по между си. Получих ужасен отказ в рамките на два часа монолог – прекалено избухлива реакция спрямо мен. В края на срещата се чувствах абсолютно ненужен човек там, който само трябва да изпълнява. В един момент не исках да пея вече."

Певицата разкри причината, заради която е решила да прекрати договора си с музикалната компания.

"Липсваха отчети. Не ми беше ясно дали коректно се разпределят парите от моята дейност между тях и мен. Впоследствие разбирах, че не е било коректно. Откакто съм изпълнител в истинския смисъл на думата и съм член на Профон, никой не ми дава парите, въпреки че съм ги искала няколко пъти."


Преди финала на "Гласът на България" Невена реши да сложи край на участието си във формата.

"Към мен имаше много негативна енергия. Тази енергия стана прекалена и отиваше към bTV и към продуцентите на шоуто. Моята идея не беше да спечеля, а да докажа на себе си, че мога отново да го направя. Благодаря на всички, които ме подкрепяха."


Сподели.