Невена Цонева: "България има нужда от нова и свежа музика и искам аз да съм човекът, който ще я създаде!"

Pinterest LinkedIn +

Наскоро приключиха снимките по клипа на първото самостоятелно праче на Невена Цонева "За тебе песен нямам". Освен усилената работа по видеото в момента Невена завършва записите за първия си албум, който се очаква да излезе на пазара в края на октомври 2007 г.

В албума на победителката от Music Idol ще участват и двама от колегите й в музикалното съревнование - Теодор Койчинов и Пламен Пътов.

Малко преди промоциите на албума и на видеото към първия й сингъл Avtora.com се срещна с Невена, за разбере повече за еуфорията, мечтите й и завистта, които я нахъсват всеки ден да създава музиката си.


.: Здравей, Невена! Какво ново се случва около теб – разбрахме, че видеото към първия ти сингъл е почти готово?

Невена Цонева: Да, видеото е почти готово. Албумът също. Остана само да запишем последната песен – дует с Теодор Койчинов. Пламен също участва в албума – пеем една много готина песен двамата. Остава само да се мастерират парчетата и е готов.

Видеоклипът към "За тебе песен нямам" се състои от пет визии, ще има 3D анимация. За един снимачен ден смених пет костюма. Режисьор е Александър Моллов, а хореографията е на Dance Zone - те също участват във видеото. Снимачният ден беше доста уморителен – накрая на деня едва говорех.

.: Как избра Пламен и Теодор за участие в албума ти?

НЦ: Още в началото беше ясно, че ще имам дуетно парче с Теодор. А що се отнася до Пламен – идеята дойде малко по-късно. Песента, която пеем с него, не можех да си представя, че мога да я изпея с друг – няма друг глас, на когото да пасва толкова добре тази песен.

.: А какви са парчетата от албума – какво можеш да кажеш за тях?

НЦ: Те са както в стилистиката на "За тебе песен нямам", така и по-различни. По-закачливи са, по-леки. Има и две балади – едната е на български и предстои да излезе като сингъл. Към тази балада също ще заснемем видеоклип.

.: Има и парчета на английски, доколкото разбирам?

НЦ: Да, едната балада е на английски – неин автор е Дайан Уорън. Тя е написала и "Could I Have This Kiss Forever" на Енрике Иглесиас.


Невена: "Еуфорията е една неделима част от всичко, което ми се случва!" 

.: Мислиш ли с това парче на английски да се пробваш на международна сцена или за се насочваш само към българската?

НЦ: С тези песни от албума се насочвам към България засега. Първо тук трябва да се случат нещата.

.: Преди няколко дни пя на празника на Севлиево – как те приемат сега съгражданите ти и приятелите ти там?

НЦ: Да, всички бяха много екзалтирани. Още на пробата на звука се събра публика и после имаше около 7-8 000 души – адски много хора и всички са ми познати! Цветя се хвърляха по мен, играчки – много беше приятно.

.: Как ти се струва цялата тази еуфория – свикваш ли, има ли нещо, което те дразни или ти е просто приятно?

НЦ: Тази еуфория сякаш винаги съм я приемала – не ме изненадва чак толкова. И мисля, че това е хубаво за мен, тъй като не се шашкам. А това може да ми изиграе много лошо шега - ако се стъписам някой път. Приемам всичко, свързано с работата ми, защото с това искам да се занимавам. Еуфорията е една неделима част от всичко, но е важно да си спокоен и да знаеш какво вършиш, как го вършиш. Дори когато има гаф на сцената, спокойствието помага да се справиш със ситуацията.

.: Прекара няколко дни в Лондон, срещна се с интересни хора от музикалната индустрия – какви са ти най-готините спомени от това пътуване?

НЦ: Прекрасни – запознах се с едни от най-влиятелните личности в музикалния бранш. Запознах се с президента на Universal Music Group и много хора, от които получих ценни професионални съвети.

.: Имаше ли българи, които те разпознаха в Лондон?

НЦ: Само на слизане от самолета се получи подобна забавна ситуация. Бях слязла от самолета и всеки следващ се спираше при мен като ме видеше. Все едно бях слязла да ги посрещна и поздравя всички, слизащи на летището.


Heвена: "В момента имам повече отговорности от преди, но мечтата ми е осъществена!" 

.: През лятото беше част от турнето на Слави "Ние продължаваме". Какво е чувството да бъдеш част, при това една основна част, от толкова мащабен проект?

НЦ: Беше вълнуващо. Особено на първия концерт. Мислех си "Толкова много хора – как ще ме възприемат?!". Това бяха по 20-30 000 човека на концерт! Приемах ги като едно цяло, защото нямаш време да си представиш всеки един от тях. Невъзможно е да помислиш, че това са отделни хора, с индивидуално мислене, различни мисли... Така че просто излизах и правех каквото трябва да направя. Адреналинът беше огромен.

.: През цялото това време усещаше ли някаква завист около теб?

НЦ: Да. Продължавам да усещам завист, но това ме нахъсва – щом има завист, значи всичко се случва така, както трябва. Сега си личи кой е бил с мен и ме е уважавал заради самата мен. Сигурна съм, че и сега много хора потъркват ръце и си казват: "Сега ще я видим какво ще направи след Music Idol", но аз работя усилено и подобно отношение няма как да ми повлияе.

.: Сега, когато работиш с толкова много професионалисти и имаш толкова голям екип зад гърба си, какво е усещането? По-спокойна ли се чувстваш?

НЦ: По-спокойна не. Преди участието ми в Music Idol бях по-спокойна, защото нямах чак толкова много отговорности. Но пък не се занимавах с това, което искам по начина, по който исках. Така че сега до голяма степен мечтата ми е осъществена. Какво повече мога да искам от това, което ми се случва в момента?  Толкова много хора ме харесват, очакват много от мен и аз се старая да им дам всичко, което мога.

.: Какво искаш да ти се случи от сега нататък? За какво мечтаеш?

НЦ: Мечтая да продължавам да създавам хитове. Ще продължавам да се боря и не мога да си представя, че ще се откажа да го правя. Аз съм била слушател и в момента съм слушател и имам чувството, че в България има нужда от свежа и нова музика. Ще се опитам аз да съм човекът, който ще направи нещо в това отношение!

За Avtora.com интервюто взе Елена Георгиева

Сподели.