Невена Цонева: Ако феновете искат, и кючеци ще пея!

Pinterest LinkedIn +

Победителката в първия сезон на Music Idol Невена Цонева за собствената си продуцентска компания Seventeen, скандала с Вирджиния Рекърдс и проектите с Ку-ку бенд.

Кристиан Ставрев: Защо се стигна до съд с предишната ти музикална компания Вирджиния Рекърдс?

Невена Цонева: Моята мечта от малка бе да работя с Ку-Ку бенд и успях да я постигна. Победата в Music Idol също бе като сбъднато желание, а оттам нататък наградата бе албум и договор с продуцентска къща. Така станах част от Вирджиния Рекърдс.

В процеса на работа и добиването ми на музикален опит започнахе да имаме несходство в мненията по отношение на музиката, която трябваше да правим заедно. Исках да се развивам, а не да се съoбразявам с продуценти и затова реших, че искам да продължа сама.

Когато съобщих намеренията си, разговорите ни не протекоха гладко. Компанията реши да подходи към съда, съответно и аз потърсих своя защита и споделих моята версия по проблема.

.: Какъв бе точно проблемът?

Невена Цонева: Проблемите бяха такива, че бившите ми продуценти ме възпираха да работя с други хора. Искаха стъпките на моята кариера да определят те, без аз да имам право на глас, като съм получавала и нотариални покани и т.н.

Искаха да залагам на дуети, а не на самостоятелни песни. Така съм щяла да "дръпна" по-бързо, а аз просто исках да покажа какво мога.

.: Искаш да кажеш, че не си искала да правиш дует със Слави Трифонов?

Невена Цонева: Това не значи, че не харесвам песента си със Слави "Жестока" - напротив. Тази песен винаги върви с мен, тя ми е като визитна картичка и много ми върви с нея.

.: Значи е въпрос на време да има втори дует със Слави Трифонов?

Невена Цонева: Засега нямаме такива планове. Искам да покажа какво мога със самостоятелни проекти. А за в бъдеще не се знае.

Радвам се, че излязох чиста от цялата ситуация и не искам да поглеждам назад, а да разчитам единствено и само на себе си, на близките хора около мен и на собствената си музикална компания Seventeen.

.: Какво прави през времето, което беше извън "светлината на прожекторите"?

Невена Цонева: Не съм спирала да работя. Направих първата си песен без продуценти - "Бяла зима" съвместно с Венелин Венков. Това е албанска песен, която записахме за България. Много се радвам, че парчето се харесва. Интересното е, че работя с нов екип - с Цветан Спасов и с Венелин и смятам да заложа на тях.

.: "Бяла зима" има много етно мотиви. Повечето от музикалните критици определят парчето като попфолк. Преди време беше казала, че за нищо на света не би се занимавала с "чалга"...

Невена Цонева:  Аз не разделям музиката. За мен има само хубави песни и такива, които не ми допадат толкова.

А за песента - не мисля, че е в попфолк стил, но ако така искат хората - така да бъде. В крайна сметка правим всичко това за тях и ако искат, и кючеци ще пея, щом го изискват феновете ми.

.: От толкова много работа "не изчезва" ли личният ти живот? С Венелин Венков сте от много време заедно, не замисляте ли сватба?

Невена Цонева: Двамата с него сме като пъзел и се допълваме много, но засега не мислим да се женим. Имаме много ангажименти - и аз, и той. Така ни е добре засега, а и понякога един подпис може да обърне нещата и да стане трудно.

.: Какво да очакваме от теб в най-скоро време?

Невена Цонева: Записвам песни. Работя. Комуникирам. Свързвам се с различни хора, благодарение на интернет и обсъждам проекти с продуценти от Франция. Има и нещо интересно с Америка, но засега го пазя в тайна... Искам да прославим България. Това ми е мечта и ще се боря за нея.

Сподели.