"Нещо страшно" разтърси из основи Парти център "4 км" (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Не, не става въпрос за лудницата, въпреки че в първата вечер на декември столичният Парти център "4 км" наистина започна да прилича на такава. Заформя се едно музикално "Нещо страшно", което ще приюти на сцената цели 24 артисти и ще отвори и двете зали, за да открие подобаващо сезона и да остави у присъстващите възклицанието "Беше нещо страшно".

Вечерта стартира в 19:50 с Ogi 23 на сцената. Групата е успяла да си спечели доста верни почитатели от всички възрасти, които са налице, скачат в ритъм и знаят текстовете дори на най-бързите парчета на момчетата.

Навън е един от последните по-топли дни, макар и вече декемврийски, но откриваме зимния сезон, а какво по-подходящо за това от една "Любов на преспи"? Нищо. Ето защо Ogi 23 започнаха именно с тази песен.

След нея, освен самоироничните коментари на Ангел, който нарече парчетата си "тъпи" и очевидно беше гладен (дойде ли му пицата в крайна сметка?), в залата се чуха едни от най-емблематичните тракове на групата - "Почивка", "Да те зарадвам" и "Купона".

После си сипахме едни музикални "3 пръста уиски", с които 100 Кила даде първия тийзър за участието си по-късно.

Зимата пък съвсем изчезна, когато до Ogi 23 на сцената се качи и FeeL, за да ни каже "Добър вечер", да се наслаждаваме с Enjoy и да обичаме "Едно момиче". 

Към него под прожекторите се присъединиха Wosh MC, Yoko и Piro, за да се оформи любимият хип-хоп квартет The Top Stoppers, който съвсем скоро представи дебютния си албум Get The Benjamins.

С тях публиката запя едни от най-запомнящите се "Спомени", "Дъжд" (съвсем в унисон с времето навън), "Летни нощи" (тук вече контрастът е явен), "Прах", както и новата едноименна The Top Stoppers, която, както се очертава, вече е спечелила публиката (дори само с името си).

Успяхме да чуем и някои позабравени парчета като "Внимавай", с което отново доказахме, че умеем да се смеем.

След 21:00 ч. на сцената стана ЪПсурТно страшно, защото на нея се качиха класиците на българския рап Ъпсурт. С тях изпяхме цялото десетилетие от "Поп фолк", "Искам твойто тяло", "3 в 1" и "Жената на шефа" до "Бела жига" и "Кради, кради", за която на сцената се качи г-н 100 Кила с лека подгрявка за скорошното си излизане.

А то предизвика нова вълна от фурор и "Цяла нощ" припявка, System и тежко "Ланец на врата ми" звучене, както и Bom Bom Bom, която чухме в нетрадиционно рок звучене.

След изпълнението на Килата голямата зала се поизпразни, тъй като непълнолетните трябваше да тръгват, а освен това врати отвори и втората зала, където престоят също си заслужаваше.

Там чухме "първата дама" на българския хип-хоп DJ Cass, STARTERAs (X-Team, Illmate), Algoriddim feat. Yavor (Gravity Co.), брейкбийт гуруто Harry Up, както и drum'n'bass дуото Crash&Kickon.


В голямата зала партито не стихна, тъй като зад пулта застанаха SAVA и Kappa Irie от Zionlionz Soundsystem, които буквално не ни оставиха да седнем спокойно. След тях същата щафета поеха баскотките от Platform Basscatz в половин Jamez Bongg състав.

След това сцената се изпълни с уникалното присъствие на Рут Колева, чийто глас перфектно се съчетаваше с електронния басов фон на High Roll (Konspirator & Mocks), за който след това се погрижиха Emil Prize и Bruhu от Camp Sessions. На сцената се качиха AntiMC и Поли Генова,  за да допълнят "страшното" случване с великолепни live импровизации.

За финал зад пулта застана дуото Solid Circle (Digital Soul b2b Gomez), а навън вече беше вторият ден на декември. Какво се случи през първия ли? "Нещо страшно"!

Виж видео от събитието:


Сподели.