Нешко Нешев – Шарено хоро

Pinterest LinkedIn +

Името на Нешко Нешев се свързва известния от близкото минало оркестър "Тракия", чийто основател е той заедно с не безизвестния Иво Папазов-Ибряма. В този албум могат да се чуят едни от най-популярните му бавни мелодии, хора и ръченици.

Нешко Нешев се наложи през 80-те години и стана признат майстор на тракийската музика. С оркестър "Тракия" акордеонистът е посетил много страни, свирил е на големи сцени в Азия, Америка, Австралия, Европа. Негови изпълнения са отличавани с престижни награди, между които са Първа награда в конкурс за акордеонисти във Финландия (1985) и грамота от Института за световна музика (САЩ, 1999).

Познавач на българската народна музика и нейните диалекти, Нешев създава авторска музика, а композицията му "Беломорска сюита" печели Първа награда на радиоконкурс в Братислава през 1984 г.

Музиката и аранжиментите на композиците в новия му албум са на самия него. В записите участват музиканти от оркестър "Тракия", кавалджията Матьо Добрев и вокалния квартет "Ева". В проекта са включени още Матьо Добрев – кавал, Васил Денев – китара, бас и клавишни инструменти, Салиф Али (Сашо) – ударни инструменти.

Траклист:

1 Вятър
2 Шарено хоро
3 Сън
4 Копаница
5 Носталгия
6 Настроение
7 Донино хоро
8 Беломорска сюита
9 Дядовата
10 Сбор се сбира

Албумът е на българския музикален пазар от Гега Ню.

Сподели.