Непреклонните (True Grit)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2010, 110 мин. Режисьор: Джоуел и Итън Коен Сценарист: Джоуел и Итън Коен С участието на: Джеф Бриджес, Мат Деймън, Джош Бролин, Хейли Стейнфилд Уестърн, драма

За филма:

След като през 2008 година обраха Оскарите за "Няма място за старите кучета" (No Country for Old Men) и в следващите три само веднъж пропуснаха да са сред основните номинанти, сега братя Коен за пореден път афишират амбиции да триумфират с най-престижното кино отличие. Този път с очакванията е натоварен римейкът на култовия уестърн от 1969 г. "Непреклонните"(True Grit), донесъл единствения Оскар в кариерата на Джон Уейн.

Сега неговият суров бунтар Рустър Когбърн е пресъздаден по не по-малко вълнуващ начин от ветерана Джеф Бриджес, подпомаган от Мат Деймън, Джош Бролин и абсолютната дебютантка Хейли Стейнфийлд, която е едва 14-годишна. Заснетият изцяло в Тексас с твърде скромния бюджет от 38 млн. филм вече счупи финансовите рекорди, регистрирайки приходи от 178,8 млн. долара, оставяйки пред себе си единствено "Танцуващият с вълци" на Кевин Костнър, а съвсем скоро ще се опита да затвърди още повече класата си, борейки се за колкото се може повече статуетки от общо 10-те номинации за Оскар.

Историята:

Суровият щатски шериф Рустър Когбърн, наричан „Рубен Петела” е нает от 14-годишно момиче, което издирва убиеца на баща си. С навлизането в индианските земи, към тях се присъединява и тексаският рейнджър Ла Бьоф, който от своя страна също е готов да се бори за наградата за главата на Том Чейни.


Сподели.