"Небостъргачи" – новият сингъл на рок група "Nana & The Gang"

Pinterest LinkedIn +

"Небостъргачи" е новият сингъл от предстоящия дебютен албум на българската рок банда "Nana & The Gang". Той възпява любовта към риска, към борбата да надмогнеш себе си и да се издигнеш над ограниченията на познатия битовизъм. От една страна философско, от друга – спорещо със съвременния "лесен" живот, парчето е послание за подмладяване на човешкия дух.

Неспирното търсене и любопитство към живота, преодоляването на страха от необятното и от порастването са част от темите на песента. Посланието ù накратко е: "Ей, хора, погледнете нагоре, към небето, не се страхувайте да се катерите нагоре сами, рискувайте и постигайте!". В днешното време на изобилие от улеснения за човека и мигновена и достъпна слава е необходимо поне кратко време, в което да си припомним малко и за духа.

Неслучайно във видеото на "Небостъргачи" са заснети млади хора, любители на екстремния начин на живот, които чрез риска и трудностите печелят върхове, в преносен и в буквален смисъл. Сред тях са шампионката по катерене Вержиния Андреева и нееднократният носител на награди и участник в няколко холивудски продукции като каскадьор Емилиян Колевски. Малко след заснемането на "Небостъргачи" Вержиния спечели републиканска титла по катерене за жени за 2018 година.

Групата "Nana & The Gang" е основана през 2008 г. по идея на Илияна Йорданова (Nana). Групата стартира първоначално с името "5-то чувство" и поема по пътя на клубните участия с авторски парчета и интересно направени кавъри с авторски аранжименти. През годините бандата е обиколила рок заведенията в цялата страна, участвала е на редица фестивали, нейни парчета са били част от саундтраците на български филми. С времето през групата са минали много музиканти, като всеки от тях е допринесъл за развитието на бандата със своята музикантска и творческа енергия. Днес "Nana & The Gang" залага единствено на авторска музика и след публичния успех на парчета като "Роден с късмет", "Ларви" и "Нов роман" работи върху нови идеи. Отскоро бандата е в обновен състав, с интересни и доказани музиканти. На финалната права и чакащи за реализация са няколко песни, а успоредно с това творческият процес не спира.


Сподели.