Не позволиха на шведи да кръстят детето си Владимир Путин

Pinterest LinkedIn +

Забраниха на шведско семейство да кръсти сина си Владимир Путин, съобщава местната радиостанция Sveriges Radio.

В съответствие с действащите в страната правила родителите са заявили пред Шведската данъчна агенция, че са избрали това име на бебето. Органът обаче е отказал да го регистрира. Според шведското законодателство служителите на агенцията могат да отхвърлят избраните от родителите имена за собствените им деца, ако преценят, че това ще причини неудобства на детето. В конкретния случай от агенцията не са обяснили причината за отказа да регистрират момче с името и фамилията на руския лидер.

Този случай не е необичаен. До момента агенцията е отхвърляла имена като Аллах, Q, Токен, Майкъл Джексън, Форд и Пилзнер. От друга страна обаче родители, които са пожелали да кръстят сина си Google, са получили одобрение от шведската агенция.

Припомняме, че проблеми с кръщаването на сина си имаше и семейството на милиардера Илон Мъск. Родителите искаха да нарекат детето си X Æ A-12, но калифорнийските власти отказаха да впишат такова име в официални документи, тъй като според законодателството в щата за назоваване на лица могат да се използват единствено 26-те букви от латинската азбука. Така момченцето беше прекръстено на X Æ A-Xii.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.