Кание Уест реши да си смени името

Pinterest LinkedIn +

Американският рапър Кание Уест е подал молба за официална промяна на името, съобщава "People".

Според американското издание музикантът е отнесъл въпроса чрез официален иск към Върховния съд на Лос Анджелис. В него се отбелязва, че певецът е решил да се раздели с името си Кание Омари Уест и занапред да се нариче Йе "по лични причини".

Припомняме, че Уест беше обявил намерението си да с прекръсти Йе още през 2018 г. Тогава той каза, че частицата йе (ие) е част от името му Кание и има религиозно значение: среща се често в Библията и означава "ти".

Преди дни името на Кание Уест отново се появи в новинарските хроники във връзка с конфликт между него и канадския му колега Дрейк (Drake). За да създаде проблеми на Дрейк, Кание публикува домашния му адрес в социалните мрежи. Въпреки факта, че музикантът бързо промени решението си и изтри публикацията с координатите, много потребители успяха да я запазят и да я разпространят. След това изпълнение феновете на рапъра Дрейк смятат, че канадецът е в опасност, тъй като хейтърите вече знаят адреса му и могат да атакуват къщата му.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.