Не, благодаря! Не ме интересува! Или как да прескачаме рекламите в YouTube

Pinterest LinkedIn +

Напоследък порталът на Google за споделяне на видеоклипове започна да прилича все повече на телевизия. И не, нямаме толкова предвид прехода от стандартна към висока резолюция, а наличието на реклами.

Много видеоклипове, особено свързаните с интересни и актуални теми, ви задължават преди да ги изгледате, да се "насладите" на някоя досадна реклама, продължителността на която варира от няколко секунди до минута и повече.

Добрата новина е, че за разлика от повечето ТВ канали, в YouTube има начин да прескочите тази отегчителна процедура, при това с няколко прости и лесни начина.


Един от тях е инсталирането на едно малко допълнение към вашия браузър, наречено Skip Ads On YouTube. То ще добави нов бутон в лентата с инструменти в всеки YouTube прозорец и всеки път, когато желаете да прескочите гледането на реклама преди видеоклипа, ще можете да го направите с едно натискане.

Това решение има два големи минуса. Един от тях е, че Skip Ads On YouTube не може да премахва рекламите автоматично. Ако обаче, сте склонни да се разделите с 4 долара и да си купите пълната му версия, този проблем е лесен за разрешаване. Другият негатив е, че става дума за допълнение, работещо само в среда на браузъра Google Chrome.

За щастие на хората, предпочитащи някоя от неговите алтернативи, съществува и друг метод за прескачане на досадните реклами. Той е изключително прост, но малко известен и се състои в презареждане на страницата с видеоклипа, включващ реклама.

Ако малко преди или непосредствено след като започне зареждането му, натиснете бутона F5 (Refresh), видеоклипът ще стартира без предшестващата го реклама.

Добрата новина е, че освен просто, това решение е и универсално – действа винаги и във всеки браузър. Лошата е, че не работи при клипове, качени в YouTube, но "вградени" в други сайтове, т.е. от F5 има смисъл, само ако гледате видео директно в страницата в YouTube.

На финала – ако сте почитател на Firefox, също можете да разчитате на специално разширение, разработено именно с цел да ви отърве от нежеланите YouTube реклами.

Неговото име е Tubestop и при инсталацията му дори не е нужно да рестартирате браузъра, за да започне то да изпълнява полезната си функция. Допълнението е универсално и върши работа, независимо от това дали гледате клип директно в страницата в YouTube или вградено в друг сайт видео. Просто, лесно и елегантно!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.