НДК започна да преследва драскачите на графити, вече има наказани

Pinterest LinkedIn +

От Двореца отново с молба към гражданите да бъдат отговорни и да пазят културната емблема на столицата

Мерките, предприети от ръководството на НДК, за опазване на фасадата от графити, вече дадоха резултат.
Благодарение на засиленото видеонаблюдение, в петък, 7 юни, служител на дружеството е забелязал две видимо малолетни лица, които правят опити за рисуване по сградата. След подадения сигнал до общинска полиция се установява, че двете 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата, съобщават от пресцентъра на НДК.

Следва информиране на родителите, след което децата са предадени на компетентните органи от 4-то РУ на МВР, като междувременно е уведомен и Столичният инспекторат. Предприети са съответните административни действия спрямо родителите, като на единия е издаден и съдебен акт. Предстои и издаването на констативни и предупредителни протоколи от районното управление на МВР.

От НДК продължават да полагат усилия за опазване на фасадата - с 24-часов обход на сградата, усилено видеонаблюдение и подготовка на предупредителни табели.

Ръководството на Националния дворец на културата отново моли гражданите да бъдат бдителни и отговорни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви и да сигнализират на тел. 112.

НДК е на всички нас, на всеки, който посещава събитие в сградата или просто се разхожда в парка отпред. Затова нека го ценим и пазим“, призовават от дружеството.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.