Naughty Dog на 30 години (30th Anniversary PS4 Trailer )

Pinterest LinkedIn +

Анди Гавин и Джейсън Рубин сформират Naughty Dog под името Jam Software през 1984 година като независимо студио – статут, който се запазва до 2001 година, когато Sony придобива компанията, прекръстена през 1989 година на Naughty Dog, Inc. Гавин и Рубин продуцират поредица от заглавия, като всяко следващо е по-успешно от предишното. Показателни за този период са Rings of Power за Sega Genesis/Mega Drive и Way of the Warrior за 3DO, втората от които е създадена със съвсем скромен бюджет, но привлича вниманието на Universal Interactive Studios и води до подписването на контракт за три продукции с допълнително инвестиране в разширяването на компанията. През 90-те Naughty Dog напипва формулата на успеха с поредицата Crash Bandicoot, а в началото на новото хилядолетие, вече под шапката на Sony, се фокусира върху Jak and Daxter. Най-успешното IP на Naughty Dog, което окончателно налага името на компанията като гарант за качество и оригиналност от висша класа – Uncharted, започва с

Анди Гавин и Джейсън Рубин сформират Naughty Dog под името Jam Software през 1984 година като независимо студио – статут, който се запазва до 2001 година, когато Sony придобива компанията, прекръстена през 1989 година на Naughty Dog, Inc.  

Гавин и Рубин продуцират поредица от заглавия, като всяко следващо е по-успешно от предишното. Показателни за този период са Rings of Power за Sega Genesis/Mega Drive и Way of the Warrior за 3DO, втората от които е създадена със съвсем скромен бюджет, но привлича вниманието на Universal Interactive Studios и води до подписването на контракт за три продукции с допълнително инвестиране в разширяването на компанията.

През 90-те Naughty Dog напипва формулата на успеха с поредицата Crash Bandicoot, а в началото на новото хилядолетие, вече под шапката на Sony, се фокусира върху Jak and Daxter.

Най-успешното IP на Naughty Dog, което окончателно налага името на компанията като гарант за качество и оригиналност от висша класа – Uncharted, започва съществуването си през 2007 година и след касовия успех на първите три игри в близко бъдеще би трябвало да се появи нова част от същата поредица.

Междувременно Naughty Dog създаде най-амбициозната си продукция към днешна дата - The Last of Us, с която оглави всевъзможни класации за най-добра игра на 2013 година и обра десетки награди, вдигайки още по-високо летвата както на собствените си критерии за AAA заглавие на студио с подобно реноме, така и на феновете, чиито изисквания нарастват правопропорционално с хардуерната мощ на гейм системите.


Сподели.