Натали Портман с интерес към ролята на Жаклин Кенеди

Pinterest LinkedIn +

Отдавна подготвяната биографична драма за Жаклин Кенеди – Jackie, може би най-после намери актрисата за главната женска роля и то в лицето на носителката на Оскар Натали Портман (Natalie Portman).

Първоначално за ролята се спрягаше името на Рейчъл Уайз (Rachel Weisz), а за режисьор - тогавашният й съпруг Дарън Аронофски (Darren Aronofsky). След раздялата им обаче и двамата се оттеглиха от проекта.

Макар участието на Портман да не е сигурно заради липсата на режисьор, работата й с Аронофски по Black Swan (Черният лебед) би била достатъчно добра причина и двамата да се присъединят към Jackie.

Сценарият, който е написан от Ноах Опенхайм, ще проследява живота на Жаклин Кенеди непосредствено след убийството на Джон Ф. Кенеди, което означава, че ролята определено не е за всеки.

Последно Натали Портман участва в Thor (Тор) от 2011 г., а в момента се снима в продължението му – Thor: The Dark World, както и във все още неозаглавен проект на Терънс Малик, в който ще си партнира с Райън Гослинг (Ryan Gosling), Рууни Мара (Rooney Mara), Крисчън Бейл (Christian Bale) и Кейт Бланшет (Kate Blanchett).

Сподели.