Наследниците на James Brown отново в съда

Pinterest LinkedIn +

Пет от децата на покойната соул легенда Джеймс Браун (James Brown) внесоха в съда иск за преразглеждане валидността на наследството на музиканта.

Като мотив за искането в документите се отбелязва, че последният вариант на наследството на баща им е невалиден. Документът е бил съставен под натиска на бившите му съветници, които могат да придобиват облаги от създадените с парите благотворителни фондове.

Децата на Браун са в голяма степен изключени от паричното наследство на певеца, от което са създадени фондове за подпомагане образованието на внуците му и на деца в неравностойно положение.

Според адвоката на децата на соул изпълнителя са намерени предишни варианти на наследството, в които не фигурира намерението на Джеймс Браун за толкова щедра благотворителност.

"Имаше спорадични индикации, че г-н Браун възнамерява да даде част от материалните си притежания за благотворителност, но обстоятелствата около последния вариант на наследството винаги са били мъгляви и мистериозни", коментира адвокат Левенсон, цитиран от CNN.

Основните обвинения в иска на децата на Браун са отправени към трима от отговорниците по фондовете - Бъди Далас, Алфорд Брадли и Дейвид Кенън.

"Никой не е казвал на Джеймс Браун какво да прави", заяви в своя защита Далас.

Сподели.