Японците от Yamato отново в България

Pinterest LinkedIn +

Японската група Yamato ще гостува за втори път в България, за да представи оригиналния си спектакъл с традиционни барабани "уадайко".

Шоуто ще се състои на 11 февруари в зала 1 на НДК, след като беше представено за първи път у нас на 23 юни 2007 г. на същото място.

Групата е основана през 1993 г., а името Yamato е всъщност старото наименование на Япония. Стилът на музикантите обединява традиционните японски музикални формати с модерните ритми. Формацията включва 11 мъже и жени, като участието на жени е революционно по отношение на изискванията на японските традиции.

Музикантите ще изпълнят завладяващ спектакъл, обединяващ музика, танц, медитация, възхвала и церемония.

Yamato пътуват с няколко десетки различни големи и малки барабани (в т.ч. един "уадайко", направен от огромно дърво преди повече от 400 години), като демонстрират разнообразието и инстинктивната притегателна сила на тези инструменти. В основата на философията на групата стои вярването, че барабанният ритъм, както и сърдечният, е същинският пулс на живота.

Билети за спектакъла на цени от 32 до 60 лева могат да бъдат закупени чрез разплащане с кредитна/дебитна карта директно от сайта на Ticketstream Bulgaria. Закупените по този начин билети могат да се разпечатат на обикновен принтер.

Стандартни билети за концерта се предлагат и в местата за продажба на билети Ticketstream Bulgaria.

Сподели.