НАСА ще прави бензиностанции в Космоса

Pinterest LinkedIn +

НАСА успешно демонстрира първия от три инструмента, предназначени за зареждане на космически кораби в космоса извън Международната космическа станция.

Роботната мисия на космическата агенция успя да разкрие специален адаптер, който може да помогне за осъществяването на задачата. Проектът един ден може да позволи да захранваме космически кораби с ресурси от далечни светове, например с течен метан. Това е много важно, тъй като бъдещите космически проучвания до далечни дестинации като Луната и Марс ще разчитат на способността ни да зареждаме, след като напуснем Земята.

Разбира се, до сбъдването на замисъла има доста време. Тези новини са просто тест за "първоначален набор от операции с инструменти, с което се доближаваме с една стъпка по-близо до идеята за използване на лед или метан от други светове като гориво за космически кораби", се казва в изявление на НАСА.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.