Направиха и iPod училище за начинаещи

Pinterest LinkedIn +

Ако сте похарчили маса пари за iPod, но си нямате идея как се борави с него, а мразите или не разбирате упътването, вече можете да отидете на частни уроци.

В един от универсалните магазини Selfridges на Oxford Street, Лондон, от този месец ще ви обяснят всичко, което искате да знаете за употребата на модната джаджа на Apple – от това как да точите музика от iTunes, през това как да качвате и триете видео файлове до това как да си правите плейлисти.

Цялото удоволствие ще ви струва 65 британски лири (около 185 лв.) за 40 минути. Ако пък живеете далеч или ви мързи да ходите до магазина, срещу допълнително заплащане някой ще дойде у вас или в офиса да ви обясни всичко.

За сравнение, най-евтиния модел на  iPod, Shuffle, се продава във Великобритания за 69 лири (около 200 лв.).

Според един от мениджърите на магазина, Кристина Рейт (Kristina Rate) “учители” ще бъдат служители, които са ентусиасти на тема iPod.

Този курс е в отговор на растящото търсене”, e казала тя пред вестник The Scotsman. “Децата и хората над 40 години изглежда много не могат да се оправят сами и идват да ни питат най-различни неща.”

Според един леко саркастичен коментар на уебсайта www.pcpro.co.uk, “учениците” в курса можели да чуят подигравателния смях на по-просветените потребители на iPod, пиещи в близкия бар, които биха дали същите съвети и без пари.
 
За "щастие", в България такива проблеми все още няма, тъй като сравнително високата за нашите стандарти цена прави джаджата недостъпна за масовия потребител. Проверка на Avtora по магазините показа, че цените варират между около 200 и над 750 лева за различните модели на iPod.

Сподели.