Microsoft планира да насмете iPod

Pinterest LinkedIn +

Разработчиците от софтуерния гигант Microsoft се трудят над джобно мултимедийно устройство, с което компанията на Бил Гейтс (Bil Gates) възнамерява да дръпне в надпреварата с Apple и Sony, и iPod и Sony PSP, респективно.

Наречено Origami, устройството най-вероятно ще притежава тъчскрийн, безжичен достъп до Мрежата, и чрез него ще може да се слуша музика, гледа видео и играят видеоигри, информира BBC. 
 
Въпреки че е в много начален стадий на разработка, проектът вече има собствен сайт, в който тече реклама на изключителните способности на Origami и как устройството е способно да промени начина ни на живот. Подробности за проекта ще бъдат разкрити утре (2 март), гласи финалната фраза от рекламата.
 
От Microsoft също поднасят информацията завоалирано. Корпорацията, превъртаща милиарди долари годишно само от пазара на операционната система Windows, застава зад проекта, но нито фиксира дата на официалното му представяне, нито кои са партньорите, с които работи, нито дори дали джаджата ще е с марката на Microsoft, или просто ще ползва нейна операционна система.
 
В проучванията си наблюдателите се хващат за неотдавнашно изявление на Гейтс по време на Хардуерната Конференция на Windonws, в което говори за "ултра мобилно" устройство с дата на представяне през 2007 г., което ще струва под $800 и ще издържа цял ден с еднократно зареждане на батерията.
 
След поредните нововъведения от Apple като iPod Hi-Fi и последната версия на компютъра Mac Mini, за Microsoft няма време за губене - на пазара за портативни устройства, измерено в цифри, компанията на Гейтс е далеч зад Apple и Sony.
Сподели.