Red Hot Chili Peppers записаха пилотно видео. Планират турне с Kanye West

Pinterest LinkedIn +

Култовите американци Red Hot Chili Peppers вече имат пилотен видеоклип към дългоочаквания нов, двоен албум. Успоредно с промотирането на видеото пиперливите чушки организират и поредното си турне - този път съвместно с рапъра Кание Уест (Kanye West).

Клипираната песен е "Danni California", а режисьорът, с който музикантите са приключили работата над видеото преди броени дни, е Tony Kaye (Американска история X), става явно от интервю на MTV с басиста Fleа.

В същото музикантът обяснява: "Мисля, че ще направим няколко участия с Кание, но още не знам дали е потвърдено. Става дума за  турне с продължителност един или два месеца. Мисля, че ще стане и се надявам да е така. Той е страхотен артист... а ние винаги се стремим да свирим с най-добрите."

Ако плановете доведат до реализация, турнето ще е на територията на САЩ, на открити сцени, и ще стартира в края на август, пише MTV, позовавайки са на информация от лагера на групата.

Още миналия месец фронтменът Антъни Кийдис (Anthony Kiedis) каза за музикалната телевизия, че са започнали преговори между Peppers и Уест.

"Аз съм му много голям фен и мисля, че прави страхотна музика; харесвам много емоцията и енергията, които влага", казва за Уест Кийдс.

Междувременно списъка с потвърдени фестивални, концертни и тур прояви на групата продължава да набъбва. Той включва дати в Европа, на Острова, на фестивали като Лолапалуза, T in the Park, Oxygen и др. и може да бъде следен в обновения официален сайт на RHCP.

Сподели.