Най-големият мъж и най-малката жена в света се срещнаха за втори път

Pinterest LinkedIn +

Най-малката жена и най-големият мъж в света се срещнаха за втори път, съобщи "Телеграф"

Най-високият мъж в света, Султан Косен от Египет, висок 251 сантиметра, и най-малката жена - индийката Джоти Амге, която е висока 36,5 сантиметра, се срещнаха в Калифорния. Двамата рекордьори участваха във фотосесия.

Снимка на
Снимка: "Телеграф"

Това е втората им среща. Преди това Косен и Амге се срещнаха в Египет през 2018 г. и посетиха заедно пирамидите в Гиза.

41-годишният Косен получи титлата си през 2009 г., когато Книгата на световните рекорди на Гинес официално потвърди височината му. Освен това Косен има най-големите ръце в света, дължината на всяка от дланите му е 28,5 сантиметра. До десетгодишна възраст Косен се развивал нормално, но след това поради тумор започва да страда от гигантизъм. Косен е принуден да носи дрехи по поръчка. Той изпитва трудности и при използването на обикновени мебели.

30-годишната актриса Джиоти Амги е по-ниска от двегодишно дете и на 18-годишна възраст е тежала само пет килограма. Нейният необичаен ръст и тегло се дължат на форма на нанизъм, известна като ахондроплазия. Амга има почти милион и половина абонати в социалните мрежи, а преди няколко години тя изигра роля в сериала „Американска история на ужасите“, като стана най-ниската актриса в историята.

Заглавна снимка: https://bigpicture.ru/ Mirror
Сподели.