6 часа рок и симфоничен оркестър в подкрепа на бг майки в нужда за рекорд на Гинес

Pinterest LinkedIn +

Грандиозен рок концерт предстои в Деня на независимостта на България (22 септември) в София. В мащабното събитие ще се включат над 100 български и чужди групи и изпълнители, които ще пеят едновременно на Националния стадион "Васил Левски". Събитието е организирано в подкрепа на организацията "Мами в нужда", която подпомага млади майки с ограничени финансови възможности.

На 6-часовия концерт всички участници в своеобразната супергрупа ще изпълнят заедно 43 световни рок хита.

Обявените до момента изпълнители в грандиозното събитие са Симфоничният концерт на Българското национално радио, Смесеният хор на Българското национално радио, D2, Джо Лин Търнър, Стенли, Локо, Тангра, Епизод, Силвия и Теди Кацарови, Милена Славова, Конкурент, Хоризонт, Babyface Clan, Хиподил, Jeremy.

За музикалната селекция ще се погрижи легендата в музикалната журналистика Ивайло Кицов, а диригентската палка ще бъде в ръцете на Нелко Коларов. Режисьор и сценарист на мащабния проект е създателят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров.

Това е първата инициатива на фондацията "Мами в нужда", но идеята е събитието да прерасне в ежегоден фестивал.

Подобно мащабно събитие беше организирано през юли 2016 г. в Италия. Тогава в групата, наречена Rockin' 1000, се включиха рок музиканти от Италия, Канада, Мексико, Англия, Австрия, Хърватия, Босна и Германия, които пяха заедно повече от 3 часа и изпълниха 18 песни пред 15-хилядна публика. Тогава италианската супергрупа беше обявена за най-голямата група в света и влезе в Книгата на рекордите на Гинес.

Тази година обаче има голяма вероятност титлата да им бъде отнета от българската супергрупа през септември.

Сподели.