Най-доброто от Lady Gaga в Perform This Way на Ал Янкович (Видео)

Pinterest LinkedIn +

21 юни е датата на световната премиера на 13-ия студиен албум на американския звукозаписен артист, комедиант и продуцент, отличен с три награди Грами - Ал Янкович (Weird Al Yankovic), чието име, издаващо сръбското му потекло, се свързва преди всичко с пародийните версии, които прави на някои от най-големите хитове от последните три десетилетия.

Пилотният сингъл от новия проект - Perform This Way, излезе в YouTube на 20 април, а точно два месеца по-късно в най-голямата видео социална мрежа дебютира и видеото към парчето – римейк в стил Weird Al Yankovic на пилотния сингъл от едноименния втори студиен албум на Lady Gaga.

След появата на Perform This Way, Ал Янкович разкри, че е получил забрана за разпространението му от мениджмънта на Gaga, но след като самата изпълнителка чула парчето, дала благословията си за издаването и филмирането му. Резултатът е близо триминутен видеоклип, компилиращ някои от най-оригиналните визии на 25-годишната поп звезда, възпроизведени от нейн клонинг, съставен от изящно женско тяло и главата на Ал.

Тук са и костюмът от говеждо месо, и лицевите импланти, и яйцето, oт което Lady Gaga се "излюпи" по време на церемонията Grammy 2011, и частичната до пълна голота, многото най-различни перуки, а хореографията на анонимната изпълнителка на ролята на тялото на Ал не отстъпва по нищо тази на оригинала и дори надминава гъвкавостта на прототипа й.

В две кратки сцени в кадър влиза и двойничка на Мадона (Madonna), с която Lady Gaga често бива сравнявана. Кулминацията на приликата между двете е именно Born This Way, което като цялостно звучене и по фрагменти напомня хита Express Yourself на Кралицата на попа.


Сподели.