Най-добрите безплатни Windows апликации за 2008 г.

Pinterest LinkedIn +

От Firefox до антивирусни програми - нека да поговорим за някои от най-добрите безплатни приложения за Windows през последната година.

Колкото и оплюван да е, "прозорецът" на Microsoft продължава да бъде най-популярната операционна система в световен мащаб, притежавайки почти 90% от целия пазар. Истината е, че с излизането на обещаващия Windows 7, статуквото на пазара едва ли ще се промени.

А дори и финалната версия да бъде разочарование от типа на Vista, то едва ли ще станем свидетели на големи промени, що се отнася до пазарната действителност.

В този материал ще ви запознаем с най-добрите безплатни приложения за Windows през изминалата година:

Firefox 3

Ултимативният браузър се сдоби с трета версия, която освен всичките си плюсове, постави и нов Световен рекорд за най-много сваляния за 24 часа. От 17 до 18 юни, 8,002,530 човека са свалили именития браузър и в момента се наслаждават на по-безопасно, интелигентно и не на последно място - приятно сърфиране в интернет пространството. Към момента Firefox се използва от над 180 млн. потребители от 230 държави. Нямаме какво повече да добавим.

Свали

DExposE2

DExposE2 клонира много успешно Expose функцията от операционната система на Mac-овете. Малката програмка работи както под XP, така и под Vista, предлагайки атрактивен интерфейс и улеснено превключване между отделните работни прозорци.

Свали

Безплатен преобразувател на PDF в DOC файлове

Лесно е да конвертираш Microsoft Word документи в PDF, но какво да кажем за обратното? Free PDF ще реши всичките ви проблеми, обръщайки абсолютно безплатно PDF документи в .doc файлове.

Свали

CCleaner

Популярната чистачка вече има версия 2.0. Напомняме, че при Ccleaner, C стои за Crap (боклуци). Именно това е основната задача на програмата – да изчисти всички ненужни боклуци от PC-то ви.

Свали

Сервизен пакет 1 за Windows Vista

Въпреки че Vista ще си отиде като най-недолюбваната и критикувана операционна система за всички времена, не можем да отречем поправките и подобренията, които нанесе първият сервизен пакет за системата. Абсолютно задължителен, ако използваш която и да е версия на Vista.

Свали

Quick Media Converter

Най-лесният начин да конвертираш всякакъв тип медия (видео и аудио) от един формат в друг. Quick Media Converter се отличава и с крайно опростения си начин на работа – просто драгваш определен файл и избираш в какъв изходен материал желаеш да бъде въпросният. Оттук нататък просто оставяш програмата да се справи с всичко останало.

Свали

Mojo

Mojo ще позволи на всеки да свали музиката на вашите приятели, които използват iTunes през интернет. Mojo се предлага в два варианта – безплатен и платен. Няколкото екстри в повече характерни за платената версия обаче, в никакъв случай не накърняват качествата на безплатната.

Свали

Executor

Пусни възможно най-лесно и бързо желана от теб апликация в Windows. Няма нужда от повече обяснения.

Свали

Sharepod

Ако желаеш да се освободиш от понякога досадните клещи на iTunes, то Sharepod е твоята програма. Последната е прекрасна алтернатива на iTunes, която се стартира директно от личния ти iPod. Това по подразбиране означава, че ще имаш достъп до нея по всяко време – стига в близост да има наличен компютър.

Свали

AVG


Последната версия на AVG се появи през май 2008 г. и изненада – за поредна година си остана най-добрата безплатна антивирусна апликация. Ако не желаете да се изръсите за платена антивирусна защита, AVG алтернативата е Алтернативата.

Свали

Текст: Ивайло Коралски

Сподели.