Надзърнете в първия кинетичен стиймпънк бар в света - Enigma Cafe в Румъния

Pinterest LinkedIn +


Ако ви предстои пътуване до Румъния и винаги сте смятали, че най-атрактивната дестинация в Трансилвания е замъкът на граф Дракула, побързайте да набележите още една задължителна спирка в пътешествието си до северната ни съседка. Вярвате или не, това не е нито историческа или природна забележителност, нито музей, а... бар!

И тъй като с думи трудно бихме ви убедили, че в град Клуж-Напока има наистина уникално място, където да изпиете по питие или просто да стоите със зяпнала уста, разглеждайки чудесата около себе си, предлагаме ви този неопровержим доказателствен материал под формата на снимки от първия в света кинетичен стиймпънк бар - Enigma Café. Преди да погледнете и географската карта, само за справка ще ви кажем, че Клуж-Напока се намира на някакви си 500 км от Русе.

Enigma Café е най-новото, завършено за две години творение на извънредно талантливите и креативни румънски дизайнери Александру Тохотан и Золтан Зеленяк, чието дело са и заслужаващите подобаващо внимание The Submarine и Joben Bistro. Те са автори на цялостната концепция на Enigma Cafe до най-малкия детайл. А именно детайлите в интериора на този бар са нещото, което не може да не ви порази. (Последвайте Тохотан и Зеленяк във Facebook страницата на тяхната компания The 6th Sense Interiors).

Гигантски работещ часовник, който създава усещането, че всъщност се намирате вътре в него, десетки прецизно изпипани стиймпънк елементи като въртящи се зъбни колела, метални цветя, разтварящи се от тавана, движеща се птица и дори робот, който извиква асоциации с творчеството на Гигер, приковават погледа и възбуждат въображението в момента, в който прекрачите прага на уникалния румънски бар.

Bine ati venit!

Сподели.