Музиката лекува: Нов симфоничен оркестър ще изнесе концерти в психиатрична клиника

Pinterest LinkedIn +

На 9-ти февруари от 11.30 часа Нов симфоничен оркестър продължава поредицата от концерти за пациентите от Психиатричната клиника на УМБАЛ „Александраска” и за всички медици на болницата. Концертът ще се стриймва в някои от отделенията с ограничен достъп. 

Пет камерни матинета с различни ансамбли от Нов симфоничен оркестър ще представят шедьоври от световната музикална класика. На матинето на 9-ти февруари, ще звучи музика от Монтеверди, Доуланд и Моцарт в изпълнение на Атанас Илиев - кларинет, Дора Димитрова – цигулка, Филип Филипов – цигулка, Стефания Янкова - виола и София Радилова - виолончело.

Инициативата е подкрепена от Национален фонд "Култура" по програмата Социално ангажирани изкуства. 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.