Музикален режисьор снима хорър филм за вампирите в Аляска

Pinterest LinkedIn +

Предстоящият догодина (2006) филм на ужасите "30 Days Of Night" е базиран на едноименния комикс-роман (graphic novel) на Стийв Найлс (Steve Niles), разкри Empireonline.

Режисьор на лентата е Дейвид Слейд (David Slade), който е известен повече с музикалните си видеоклипове. Сред изпълнителите, с които е работил, са Stone Temple Pilots и Тори Еймъс (Tori Amos). Наскоро Слейд е завършил първия си пълнометражен филм, "Hard Candy", с участието на нашумелия актьор Патрик Уилсън (Patrick Wilson, "Фантомът на операта", "Ангели в Америка").

Историята във филма се развихря в град Бароу в Аляска, където нощите през зимата са дълги цял месец. През този период от тъмнина зли сили - от онзи тип, дето са алергични към слънчевата светлина - започват да тероризират жителите на града. Срещу злото се изправят градският шериф и жена му, която освен това действа и като заместник-шериф. Те трябва да решат дали да спасят само себе си или да помогнат на града да преживее обсадата до завръщането на светлината.

"30 Days Of Night" е създаден по комикса на Стийв Найлс, който освен него е написал и две продължения на историята - "Dark Days" и "Return To Barrow" - както и комиксови адаптации на "Зората на мъртвите" на Джордж Ромеро и романа "I Am Legend" на Ричард Матисън. Очевидно надеждата на продуцентите е, ако филмът се окаже успешен, да екранизират и "официалните" продължения.

Интересното в случая е, че жителите на Бароу са открили доста грешки в комикса. Като начало зимната нощ на тяхната ширина трае всъщност два месеца, на второ място мракът не е пълен през цялото време, и трето - ако човек иска да избяга оттам точно по това време на годината, спокойно може да използва самолет. И все пак темата досега учудващо не е използвана в киното - студ, мрак, Аляска, вампири... а изгледите да ви побелее косата от ужас са доста добри.

Лентата се очаква да се появи по екраните в началото на 2006 г.

Сподели.